TedX Talent Night

Afgelopen vrijdag hield ik bij TedX AmsterdamWomen TalentNight een pleidooi voor stilte.

Wat een avontuur was dit! Het begon bij het mailtje dat ik kreeg van de talent scout van TedX of ik een geschreven pitch wilde insturen. Gedaan. Ik was door. Daarna volgde de videopitch-ronde. Ik was weer door. Vrijdag mocht ik op het podium mijn verhaal doen.

Mijn pitch begon ik met een lange stilte. Natuurlijk had ik volop geoefend. Maar niets had mij voorbereid op het effect dat deze stilte had op het 150 koppige publiek! Het ongemak, maar ook de alertheid die erop volgde was zo indrukwekkend. Hoe ik na deze stilte mijn pitch startte zie je in het filmpje hieronder:

“I just gave you something very important. I gave you silence. Did you know that silence relieves stress and tension? Did you know that our braincells regenerate in silence? Take a moment to reflect, do you have dedicated moments of silence every day?”

En daarna pleit ik verder voor stilte! Een stilte die ik zelf moest ontdekken nadat mijn eigen balans én prikkelverwerking verstoord waren door een storing van mijn evenwichtsorgaan.

Wat heb ik van deze ervaring veel geleerd! Kortom, ik ben hier nog lang niet over uitgepraat. Zo zet ik zelf de Balans Planner in om momenten van stilte en reflectie te plannen én te houden. Hier ga ik binnenkort zeker nog meer over delen.

Foto credits: Mirjam van Klaarbergen Photography: www.mirjamvanklaarbergen.com

Een kijkje achter de schermen? Bekijk hier mijn stories op Instagram!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *