Plannen; juist in december

En toen was het ‘opeens’ al december! De kerstfilms vliegen je al om de oren (guilty pleasure) en de eerste Sintfeestjes zijn al geweest. Om mij heen hoor ik regelmatig verzuchten: “Wat een drukke tijd van het jaar.” Dus ik vroeg me af, is er met plannen nog wat winst te behalen?

De eerste winst behaal je door ‘compleet’’ te plannen. Wat bedoel ik hiermee? Dat je niet alleen het eindresultaat inplant, maar ook alle stappen die gezet moeten worden om er te komen. Bijvoorbeeld, je spreekt af dat het kerstdiner dit jaar bij jou is. Dat noteer je dan ook in je planner. Maar plan je ook alle stappen die je moet zetten om tot dat diner te komen?

Ik noem maar iets:

  • Recepten zoeken
  • Het huis versieren
  • Boodschappen doen
  • Eventueel nog cadeautjes kopen én inpakken

Als je dit soort dingen ook in je planner schrijft, ga je veel realistischer plannen. Want die middag die er in de planner nog zo leeg uitzag, blijkt al voor een groot deel gevuld als je hebt besloten die dag de kerstboom op te tuigen. En dus kun je veel beter inschatten of je planning wel haalbaar is. Want als je een lege middag in je planner ziet, verzin je vaak wel 5 dingen die je die middag kunt doen. Maar als je ziet dat de tijd al vergeven is aan iets anders, dan moet je op zoek naar een ander moment. Et voilà; je bent weer een stapje dichterbij een realistische planning!

En vergeet deze maand niet om ook af en toe adempauze in te plannen. Even een moment voor jezelf voor een bad. Of een kerstfilm. Of allebei tegelijk (guilty!).

Heb jij nog een (nieuwe) Balans Planner nodig? Shop deze hier >

2 replies on “Plannen; juist in december

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *