Plan strak, leef flexibel

Wake-up call

Tijdens de ontwikkeling van de Balans Planner ging er iets mis. Wie wel eens kuitkamp heeft gehad, weet hoeveel pijn dat kan doen. Deze kramp kreeg ik eerst in mijn nek en daarna schoot het ook in mijn schouders en rug. De pijn was onbeschrijfelijk en ik kon alleen nog maar in bed liggen. Weken lang…! Hopend en biddend dat de pijn zou zakken. Er was morfine en valium voor nodig om de kramp weer uit mijn spieren te krijgen.

Van mijn super drukke leven moest ik letterlijk álles loslaten en afwachten of en wanneer het weer normaal zou worden. Al die ballen die ik sinds het gebruik van de planner zo mooi in de lucht had weten te houden moest ik laten vallen.

Die weken in bed is voor mij een wake-up call geweest, want terwijl ik plat lag realiseerde ik mij hoe dicht ik bij een burn-out gezeten heb.. Deze kwestie met mijn nek bleek uiteindelijk een ‘gevalletje pech’. Maar wat als ik niet op tijd grip op mijn leven had gehad en het was een burn-out geworden? Dan was ik in plaats van weken, maanden uit de roulatie geweest! Het ‘gevalletje pech’ heeft mij echt met de neus op de feiten gedrukt. Deze wake-up call kun je ook krijgen door de Balans Planner te gebruiken. Je wordt tijdens het invullen uitgedaagd de balans in je leven te blijven zoeken.

Plan strak, leef flexibel

Toen de roes van de valium en morfine een beetje uitgewerkt was, werd weer bevestigd hoe goed de Balans Planner voor mij werkt. In één oogopslag zag ik welke to do’s er nog stonden en welke deadlines niet gehaald gingen worden. Maar ik heb er ook van geleerd dat, hoe strak je je leven ook plant, je er daarna flexibel mee om mag gaan. Want het leven gaat soms een andere weg dan die jij uitgestippeld had.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *