In balans

Het leven kan soms een wiebelig koord zijn en jij bent dan de koorddanser. Voorzichtig beweeg jij je van de ene naar de andere kant. En je zoekt naar de balans waardoor je niet van het koord afvalt. Je loopt rustig naar de overkant, maar dan val je bijna! En dan is er nog maar één oplossing, je staat stil. En je herpakt je evenwicht en vind je balans weer.

Je. Staat. Stil.

Dat is waar de Balans planner op blijft wijzen. Durf stil te staan. Ben ik in balans? Waar ligt mijn focus? Wat heb ik geleerd?

Een koorddanser kan zijn evenwicht nóg beter bewaren door een lange stok in zijn handen te houden. Als het koord staat voor de dingen die energie kosten en de stok voor dingen die energie geven, dan is er veel winst te behalen bij het doen van dingen die positieve energie geven. Want: hoe langer de stok is in de handen van de koorddanser, hoe beter hij in balans kan blijven en bijvoorbeeld een windvlaag kan opvangen. Werkt het zo ook niet bij ons? Neem vandaag een moment om stil te staan en om je af te vragen: van welke dingen krijg ik (positieve) energie?

Lieve groetjes,
Jisca

PS: Een koorddanser neemt kleine stapjes en houdt altijd zijn doel voor ogen. Ook een goed uitgangspunt om in gedachten te houden wanneer je werkt aan balans in je leven!

balans planner koorddanser

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *